Pages

Monday, November 1, 2010

Aktiviti

Salam kepada semua ahli Alumni. Buat masa ini masih belum ada aktiviti rasmi alumni kerana kesibukkan semua alumni yg terlibat. Diharapkan kita dapat merealisasikan semua aktiviti pada 2011 kerana semakin ramai yang menyertai alumni secara online dan dapat berhubung antara satu sama lain. Itu antara tujuan awal agar kita dapat sentiasa berhubung. Untuk terus berhubung boleh layari link berikut:

Facebook - http://www.facebook.com/group.php?gid=94047856719

Flickr - http://www.flickr.com/photos/alumnismasu

Youtube (mohon sumbangan video) - http://www.youtube.com/user/alumnihikhmah

Thursday, March 18, 2010

Senarai Ahli Alumni Online

Di bawah adalah ahli yang berdaftar secara online. Disertakan email untuk senang kita berhubung. Semoga ini membantu untuk mencari rakan masing-masing. Terima kasih.

Azmi Ali - motstudio@gmail.com
Siti Khatijah Hamzah - sitikhatijah@oum.edu.my
Kurniawati Kamarudin - paradisonia@gmail.com
Mohd Akmal bin Abdoll Malik - penarikan@gmail.com
Nafri Najib Abdullah - nafri@hwsinaran.com
azrin aripin - cin_de_re_la17@yahoo.com
Emi Norhaszura Othman - eni379@yahoo.com.my
Hanif Bin Haji Mohd Yasin - haniffmy@yahoo.com
Nor Hazilah binti Mohd Idris - srikandi_051188@yahoo.com.my
juriah shaari - juriahshaari@yahoo.com
Norzabidi Abdullah - bobkidi@gmail.com
AZLINA BINTI ALI - azlina.ali@cimb.com
Noriswandi Abdul Wahab - phyronet@gmail.com
SUZIELA ABDUL GHAFAR - suzielaabdulghafar@yahoo.com
Farahiyah Abu Jamin - fadzkal@yahoo.com
Anita Shukor -
TENGKU RUSMAWATI RAJAZAHARIN - rusma16@yahoo.com.my
Mohd Rafidy Bin Abu Bakar - poexx9384@yahoo.com.my
Siti Radziyah A. Rahman - azy_warikhsn@yahoo.com
faradilla darahman - umirock76@yahoo.com
syazwan abdul kadir - fatboyy86@yahoo.com
Asnal Muhammad Arsad - asmar76@gmail.com
Jamaiyatun Rabian - jamaiyatun_rabian@yahoo.com
nurhuda hassan - hudaalanda@yahoo.com
Siti Norsyarira Abdul Rani - farra_1122@yahoo.com
NORAFIZAN BIN MOHD AZIZ - pusyenjr@yahoo.com
MOHD SHAH RIZAN MOHD DAN - shah@bumeriafreight.com
siti noarizah mohd aris - arizah_siti@hotmail.com
norfadilah mohd nor - afad_qface@yahoo.com
zarina ahmad - syg_inna@yahoo.com
Ahmad Firdaus Mohamad Esman - amad_1011@hotmail.com
MOHD KHAIRUL NIZAM BIN MOHD AZIZ - nizam_aziz86@yahoo.com
NOR SAKILAWATI ABD WAHAB - nor_sakilawati@yahoo.com
ZAINURUL IZWAN ZAINAL - zainurul_h@yahoo.com.my
masra bte yahya - nangbetinang@yahoo.com.my
NOR ALINA HJ YUSOP - putri_elysya@yahoo.com
Norkhalisa Zalkarnain - akieysha@yahoo.com
mohd hanis samsudin - blackmushroom408@gmail.com
Shah Rizman Jamil - jebatdarah@yahoo.co.uk
FATIMAH JAAFAR -affa_75@yahoo.com.my / affaJay@gmail.com
NOORSHAHHILA BINTI MASERI - illa_farisha87@yahoo.com
ABDUL LATIF BIN YAAKUP - p_erampaskedaif@yahoo.com

Untuk upload senarai ini dalam bentuk Excel, sila download di sini

Wednesday, March 3, 2010

JAMUAN MAKAN MALAM & PERJUMPAAN KALI KE 2 ‘XSMASU 89-93’

Ini bukan perjumpaan rasmi alumni namun alumni tetap menyokong semua ahli berkumpul walaupun dalam bilangan yang kecil. Sila lihat butiran di bawah.

Tarikh : 01.05.2010 (Sabtu)
Masa : 8.00 malam
Tempat: Pekarangan rumah Syarol Hizan Hamzah
d/a: No. 48, Kampung Terusan, 72500 Juasseh K.Pilah N.Sembilan

Sila beri jawapan kehadiran dan bayaran anda sebelum atau pada
08.04.2010

Bayaran:
Dewasa RM 25.00
kanak-kanak (7 tahun – 12 tahun): RM8.00
Yuaran / sumbangan : RM10.00 seorg. (bekas pelajar xsmasu sahaja)

Sila hubungi :
Aziyan Abu Bakar 012 3066734 email nayiza@yahoo.com
Zarina Ahmad @ Ija 0123493350 email syg_inna@yahoo.com
Syarol Hizan 017 6097770
Suraidah Dahlan 012 2515741 email sue.dahlan@yahoo.com
Faradilla 017 6123018 email umirock76@yahoo.com
Norly Ashekin @ awok 012 6196294 email shekin@htgrp.com.my
Nor Hazlina @ Kak Lang 019 3695298 email alang_hazlina @yahoo.com
Mohd Faizal @ Kodah 010 2435965 email kodah1975@yahoo.com.my
Shuhudul Wahdah 012 3241894 email emeilda97@yahoo.com

Anda sekeluarga adalah tetamu istimewa kami..
P/S: tlg sebarkan pd kawan2 yg lain. Tq.

Tuesday, February 2, 2010

Mesyuarat Penubuhan Alumni Al-Hikmah


Hasil daripada mesyuarat penubuhan alumni pada 30 Januari 201 di Gallery Cafe, balai Seni Lukis Negara, Kuala Lumpur - keputusan pemilihan adalah berdasarkan di bawah:

Nama baru alumni : Al-Hikmah

Presiden : Azmi Ali
Naib Presiden : Akmal Malik
Setiausaha : Khairudin Che Tak
Bendahari : Yuhaider Othman

AJK Bertindak
1. Ahmad Firdaus Mohamad Esman
2. Alanda Huda
3. Anita Shukor
4. Abd Razak

* tiada dalam gambar ialah Anita & Abd Razak

Nama alumni yang dipilih 'Al-Hikmah' sempena nama majalah-buku tahunan sekolah kita. Nama itu lebih sinonim dan lebih menjurus kepada sekolah setelah dibincangkan dengan panjang lebar. Semoga kita akan terus bersatu dan sokonglah segala usaha yang dijalankan oleh alumni dan sama-sama kita menggerakkannya.

Emel baru : alumnihikmah@gmail.com
Website baru : http://alumnihikmah.blogspot.com
Facebook : carian - Alumni AL-HIKMAH
Foto gallery (sementara) : http://www.flickr.com/photos/alumnismasu/



Ustaz Rawi Meninggal Dunia


korang semua kenal x ustaz rawi... so sape yg penah kena starlight mesti x lupa punya ngan ustaz rawi. petang tadi sy telah pergi menziarahi beliau dan sempat jg lah solat jenazah buat beliau. beliau menigggal jam 4 pg, 17 Januari 2010 di Kuala Lumpur dan kemudian dibawa ke spg durian utk dikebumikan. Sekalung takziah buat keluarga beliau dan semoga rohnya dicucuri rahmat... (sumber berita dari @محمد شهيد ). - Alanda Huda (taken from facebook).


Sebarkan Ke Alam Maya

Salam dan selamat berjumpo laie. Kami pihak AJK Alumni yang cubo nak mengumpulan semuo budak2 SMASU/SMADHM, sapo2 yang ado kontek kawan2 tu, kasitau la yo. Jenguk blog ni dan join Grup facebook. Yang ponting, isi borang keahlian Alumni AL-HIKMAH. Bukan apo, sonang untuk kito simpan database kek mano semuo bekas2 pelajar dan apo yang dorang tongah buek sekarang. Memang kito merancang nak buek gahtering tapi kalau buleh biarlah mantap sikit dan ramai ahli yang aktif.

Tujuan kito buek Alumni ni pun untuk sambung balik geng2 lamo tak kigho la tuo ko mudo, janji ponah sekolah kek serting tu. Pado semua, mintak email gambar2korang yang terbaru kek alumnihikmah@gmail.com dan kalau ado gambar lamo2 maso sekolah maghin laie elok bagi sekali. Nampak la sikit perubahan eh tu kan. Kok maghin ghambut panjang sampai kono gunting kek Ustaz Rawi, skarang dah botak.ha camtulah..(mcm ceghito diri sendiri yo kan haha..)

(Nada serius) "dan kita jugak nak tubuhkan Tabung Alumni untuk kita membantu setiap ahli Alumni yang memerlukan. Visi kami untuk mendaftar sebagai persatuan yang sah dan insyaallah kalau ada rezeki kita nak tubuhkan Koperasi Alumni dalam projek jangka panjang agar dapat kita berhubung dan membantu sesama kita."

Umak ai loteh ckp KL ni :). Apo2 pon mintak semuo bagi kerjasamo kasitau abag, akak, adik, ombong, acik ko sesapo yg skolah situ maghin yo. Kerjasamo anda didahului dengan jutaan timo kasih daun keladi :)

Assalammmmualaikumm!


Azmi
Presiden Al-Hikmah